Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΠΑΡΑΝΟΜΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Παρακάτω θα δείτε ένα επείγον δελτίο τύπου, που εξέδωσε η Πρεσβεία της Παλαιστίνης στην Αθήνα και που περιγράφεται η τελευταία επίθεση στρατιωτών του Ισραήλ μέσα σε Πανεπιστήμιο στην Παλαιστίνη !! Μια επίθεση, που όπως αναφέρει ο Παλαιστήνιος Πρέσβης, είναι τμήμα της πολιτικής εκφοβισμού και bulling του Ισραήλ.

Να σημειώσουμε εδώ ότι το Ιράκ παρέβει 2 αποφάσεις - οδηγίες (resolutions) των Ηνωμένων Εθνών και υπέστη καταστροφική εισβολή. Το Ισραήλ έχει παραβεί περισσότερες από 65 αλλά τυγχάνει μιας περίεργης ασυλίας ....

"                                                                Κράτος της Παλαιστίνης
Διπλωματική Αντιπροσωπεία της Παλαιστίνης
Ο Πρέσβης Toubassi προσέθεσε «Καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση ως υπογράφουσα στην Τέταρτη Σύνοδο της Γενεύης να ασκήσει πίεση στο Ισραήλ ώστε να συμμορφωθεί με το Διεθνές Δίκαιο και το δικαίωμα στην εκπαίδευση και να παρακινήσει τους ακαδημαϊκούς, τα ακαδημαϊκά ιδρύματα και τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ελληνικής Δημοκρατίας να καταδικάσουν μια σειρά από βίαιες στρατιωτικές εφόδους του Ισραήλ σε Πανεπιστήμια του Κατεχόμενου Κράτους της Παλαιστίνης.
Πάνω από το ένα τρίτο του πληθυσμού της Παλαιστίνης σπουδάζει σε πλήρους φοίτησης ή πανεπιστημιακή εκπαίδευση∙ και αυτό παρά τις συστηματικές επιθέσεις σε εκπαιδευτικά ιδρύματα για πάνω από 39 χρόνια ισραηλινής κατοχής, η παλαιστινιακή εκπαίδευση και η ανώτερη εκπαίδευση παραμένουν ανθεκτικές.


                                                                     Δελτίο Τύπου
               Χορηγημένο από το Κράτος της Παλαιστίνης προς την Ελληνική Δημοκρατία
14 Δεκεμβρίου 2016
ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
Η ισραηλινή κατοχή συνεχίζει να στοχοποιεί τα Εκπαιδευτικά δικαιώματα στην Παλαιστίνη
Σε συνέχεια της βάρβαρης επίθεσης στο λαό και τα εθνικά μας ιδρύματα, οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής εισέβαλαν στην πανεπιστημιούπολη του Birzeit τις πρώτες πρωινές ώρες την Τετάρτη στις 14 Δεκεμβρίου 2016. Αυτές οι σφοδρές επιθέσεις και τα διαδοχικά μέτρα παρενόχλησης αποτελούν πρωτοφανείς παρεμβάσεις στο δικαίωμά μας στην μόρφωση.
Ένας μεγάλος αριθμός βαριά οπλισμένων ισραηλινών δυνάμεων εισέβαλλαν στον πανεπιστημιακό χώρο του Birzeit την αυγή, μέσω της δυτικής πύλης, ωθώντας το προσωπικό ασφαλείας της εστίας να στηρίζεται στους τοίχους, και εισβάλλοντας σε αρκετά κτίρια, συμπεριλαμβανομένου του κτιρίου της διοίκησης του πανεπιστημίου, των Κεντρικών Γραφείων του φοιτητικού συμβουλίου, της Αίθουσας Kamar Nasir και της Σχολής Φυσικών Επιστημών. Τρομοκράτησαν βιαίως το προσωπικό ασφαλείας του πανεπιστημίου καθώς εισέβαλλαν σε αυτά τα κτίρια, αφήνοντας πίσω τους μόνο την καταστροφή.
Ο ισραηλινός στρατός κατάσχεσε τις σημαίες και τα λάβαρα των φοιτητών και έκανε δολιοφθορές σε περιουσίες εντός της πανεπιστημιούπολης και του κτιρίου διοίκησης.
Το Πανεπιστήμιο Birzeit, το οποίο κατατάσσεται ως το κορυφαίο πανεπιστήμιο στην Παλαιστίνη και ανάμεσα στα πιο φημισμένα πανεπιστήμια του αραβικού κόσμου, ήταν ο στόχος της ισραηλινής στρατιωτικής καταστολής σε αρκετές περιπτώσεις τους τελευταίους μήνες, με στόχο να εμποδίσει τα δικαιώματα των Παλαιστίνιων Φοιτητών στην ανώτερη εκπαίδευση.
Ο Πρέσβης του Κράτους της Παλαιστίνης στην Ελληνική Δημοκρατία, Η.Ε. Marwan Toubassi δήλωσε: «Οι ενέργειες του Ισραήλ, της κατοχικής δύναμης, είναι μια σκανδαλώδης παράβαση του Διεθνούς Δικαίου και της ιερότητας αυτού του φημισμένου και ευρέως αναγνωρισμένου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος.  Κάθε Παλαιστίνιος έχει το δικαίωμα στην ανώτερη Εκπαίδευση και αυτές οι απάνθρωπες πράξεις από μια δύναμη κατοχής δεν θα λυγίσουν ούτε θα εκφοβίσουν τους φοιτητές από το δικαίωμα τους στην μόρφωση.»
Ο Πρέσβης Toubassi τόνισε ότι: «Η ακαδημαϊκή ελευθερία των παλαιστινιακών ακαδημαϊκών και των φοιτητών παρεμποδίζεται σε μεγάλο βαθμό, λόγω της ισραηλινής κατοχής, των πολιτικών της και της συνεχούς αμφισβήτησης των βασικών δικαιωμάτων του λαού μας και της ιερότητας των πανεπιστημίων μας, και αυτό πρέπει να προστατευθεί από την Διεθνή κοινότητα.»