Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Χρυσής Αυγής για το σκοπιανό


Τις ημέρες αυτές, ζούμε μιαν αναθέρμανση του ζητήματος του ονόματος του κράτους των Σκοπίων. Πολλοί οι φόβοι ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει ήδη συμφωνήσει σε αντεθνική ονομασία .
Τα πολιτικά κόμματα εξαντλούνται σε άσκοπες τηλεοπτικές συζητήσεις, άνευ ουσίας.

Μόνη (και πάλι) η Χρυσή Αυγή αντιδρά κάθετα και ουσιαστικά εντός και εκτός Βουλής.
Μάλιστα την Τρίτη 9 Ιανουαρίου προχώρησε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΥΠΕΞ, με κεντρικό σύνθημα "Η Μακεδονία είναι Ελληνική". 

Συναντήσαμε τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο και Βουλευτή Επικρατείας κ. Χρήστο Παππά, ο οποίος και απάντησε στις ερωτήσεις μας. Δείτε παρακάτω την δήλωση του Γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής στα κανάλια (μια δήλωση που ψαλιδίστηκε) και τις απαντήσεις στις ερωτήσεις στο Ταμπούρι, του κ.Παππά:


Η Ν.Γ.Μιχαλολιάκος "Η Χρυσή Αυγή ήταν εδώ για να διαμαρτυρηθεί για το ξεπούλημα του ονόματος της Μακεδονίας, που για ολόκληρο τον ελληνικό λαό δεν είναι απλά ένα όνομα: είναι η ψυχή του, είναι η Ιστορία του. Η Χρυσή Αυγή θα αντισταθεί για να μην περάσει το ξεπούλημα του ονόματος, η εθνική μειοδοσία, η προδοσία!"

------------------------------------------------------------------------

Ερωτήσεις στον κ.Παππά:

Ταμπούρι: Χθες, 9/1/2018, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ οργάνωσε συγκέντρωση έξω από το ΥΠΕΞ, πείτε μας τι γινόταν εκείνη την ώρα μέσα στο Υπουργείο και τι στόχο είχε η συγκέντρωση;

Χ.Π.: Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε εν όψει της επισκέψεως του σκοπιανού Αντιπροέδρου στο ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών. Σκοπός μας ήταν να δυσχεράνουμε την επίσημη προσέλευση του σκοπιανού στο Υπουργείο, αλλά κυρίως να διαδηλώσουμε την πάγια πεποίθηση του Εθνικιστικού Κινήματος ότι η Μακεδονία είναι μια και ελληνική. Η θέση μας αυτή απηχεί και την θέση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού Λαού με εξαίρεση την κατ’ όνομα ελληνική κυβέρνηση, την προσκυνημένη στις επιταγές των τοκογλύφων, και την Αξιωματική Αντιπολίτευση όμοια προδοτική και ενδοτική με την κυβέρνηση. Ο σκοπός επετεύχθη, αφού
κυριολεκτικά ο σκοπιανός Αντιπρόεδρος ήρθε σαν κλέφτης στο Υπουργείο Εξωτερικών από άλλη είσοδο. Ο χαρακτηρισμός «κλέφτης» ταιριάζει απόλυτα στον αλβανικής καταγωγής σκοπιανό και τους ομοίους τους που θέλουν να κλέψουν το Εθνικό Ιστορικό και Ιερό μας όνομα, Μακεδονία το οποίο κατά τον Ίωνα Δραγούμη είναι η ψυχή μας.





Ταμπούρι: Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ποια θέση έχει για το σκοπιανό ζήτημα; Και τι όνομα θα πρότεινε αν είχε την εξουσία;
Χ.Π.: Χθες στο Υπουργείο Εξωτερικών θυροκολλήθηκε το εξής κείμενο, δηλαδή, μια πρόταση που περικλείει απόλυτα την Εθνική θέση του Κινήματος και η οποία λέει: «Η εκχώρηση του ονόματος Μακεδονία στο κρατίδιο των Σκοπίων ισοδυναμεί με εθνική μειοδοσία». Για μας η μειοδοσία αυτή έχει πραγματοποιηθεί από σύσσωμο τον πολιτικό κόσμο εδώ και 25 χρόνια. Η παραδοχή εκ μέρους της Ελλάδος της επίσημης ονομασίας FYROM, δηλαδή στα ελληνικά: Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, ήταν το πρώτο μεγάλο βήμα στην προδοσία. Σε ότι αφορά το όνομα αυτό καθ’ αυτό, του κρατικού μορφώματος των Σκοπίων, δεν θα πρέπει να ονομάζεται για μας ούτε FYROM, ούτε «Μακεδονία», ούτε «Nova Macedonia», ούτε οτιδήποτε άλλο. Καμία διαπραγμάτευση, κανένας συμβιβασμός! Αν πάλι τα Σκόπια θέλουν να ονομάζονται «Μακεδονία», τότε να ενταχθούν στην ελληνική επικράτεια και τελικά όπως και να ‘χει η οριστική λύση του «προβλήματος» είναι να τα εντάξουμε εμείς. Ο διαμελισμός των Σκοπίων θα ήταν ευχής έργον και απετέλεσε πρόταση όπως γνωρίζετε του ιδίου του τότε Προέδρου της Νέας Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ταμπούρι: Πιστεύετε ότι πρέπει να γίνει δημοψήφισμα; Κι αν ναι με τι ερώτημα;
Χ.Π.: Δεν θα τολμήσει η ελληνική κυβέρνηση να πραγματοποιήσει δημοψήφισμα για το θέμα, όπως και ποτέ δεν πραγματοποιήθηκε δημοψήφισμα στα μεταπολιτευτικά χρόνια, με εξαίρεση το δημοψήφισμα του Δεκεμβρίου του 1974 για το πολιτειακό και το δημοψήφισμα του Ιουλίου του 2015 με την γνωστή «δημοκρατικότατη» συνέχειά του. Παρ’ όλα αυτά ουδείς έχει δικαίωμα να παίζει και να παραχωρεί όνομα ή έδαφος, είτε είναι κυβέρνηση δημοκρατικά ή μη εκλεγμένη, είτε είναι πρόσκαιρη λαϊκή βούληση εκπεφρασμένη ακόμη και με δημοψήφισμα. Στην νεότερη ελληνική Ιστορία η ελληνική Βουλή παρεχώρησε ελληνικό έδαφος επί κυβερνήσεως Βενιζέλου τον Μάιο του 1914 την νήσο Σάσων, ανοιχτά της Αυλώνας, η οποία ήτο προσάρτημα των ελληνικών Επτανήσων. Στην συνέχεια, πάλι η ελληνική Βουλή παρεχώρησε εθνική κυριαρχία με τα Μνημόνια και τώρα είναι έτοιμη να ξεπουλήσει το όνομά μας, την Μακεδονία μας. Αυτό δεν πρέπει να γίνει σε καμία των περιπτώσεων. Ο ελληνικός Λαός του 2018 θα είναι υπεύθυνος και θα έχει το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί. Η Χρυσή Αυγή δεν θα πάψει να αγωνίζεται για την Μακεδονία μας, φωνάζοντας μέσα κι έξω από την Βουλή το σύνθημα «Κανένας συμβιβασμός για την Μακεδονία μας», το οποίο απετέλεσε και τον πρωτοσέλιδο τίτλο του πρώτου φύλλου της εβδομαδιαίας εφημερίδας μας το 1993.

Ταμπούρι: Ποιες κινήσεις σε διπλωματικό επίπεδο νομίζετε ότι πρέπει να κάνει μια Ελληνική κυβέρνηση; Με το δεδομένο ότι οι περισσότερες χώρες έχουν αναγνωρίσει τα Σκόπια με την ονομασία «Μακεδονία» συμπεριλαμβανομένων και των ΝΑΤΟϊκών συμμάχων μας;
Χ.Π.: Ποσώς μας ενδιαφέρει. Στην διπλωματική Ιστορία η λύση ενός προβλήματος πάρα πολλές φορές είναι η μη λύση και ο κόσμος ολόκληρος να αναγνωρίσει τα Σκόπια ως Μακεδονία με ή χωρίς σύνθετη ονομασία, εμείς δεν πρέπει να τα αναγνωρίσουμε. Δηλαδή, πείτε μου για τις γενεές που θα έρθουν, για παράδειγμα αύριο τα παιδιά μας θα μαθαίνουν στην Γεωγραφία ότι υπάρχει μια χώρα «Μακεδονία», έστω και «Νέα Μακεδονία», που συνορεύει με την Ελλάδα; Δηλαδή, οι Έλληνες μέχρι την Άνοιξη του 2018 σύμφωνα με τις αμερικανονατοϊκές επιταγές θα πρέπει να αυτοχειριαστούν; Σε ότι αφορά το ΝΑΤΟ, πέρα του επιβεβλημένου βέτο, για μας τους Έλληνες Εθνικιστές ισχύει ότι ισχύει και με την θέση της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ. Ελλάδα και Τουρκία στην ίδια συμμαχία δεν χωρούν. Ομοίως Ελλάδα και Σκόπια. Για να μην επεκταθώ και στους υπολοίπους προσφιλείς μας γείτονες Αλβανία και Βουλγαρία. Το ΝΑΤΟ είναι μοχλός επιβολής της Νέας Τάξης Πραγμάτων και μια γνήσια Λαϊκή Εθνικιστική κυβέρνηση θα πρέπει να τοποθετήσει την Ελλάδα εκτός αυτής της συμμορίας των αμερικανοσιωνιστών. Βεβαίως αυτά είναι θέματα που γίνονται πολύ δύσκολα με λεπτούς χειρισμούς και επ’ουδενί δεν εξαγγέλλονται. Πάντως θέλω να τονίσω ότι και στο πρόγραμμα της Χρυσής Αυγής επισημαίνεται σαφώς η ανάγκη της γεωστρατηγικής στροφής της Πατρίδος μας προς άλλες συμμαχίες και κατά κύριο λόγο προς την μεγάλη δύναμη την ομόδοξη Ρωσική Ομοσπονδία.

Ταμπούρι: Θα υπάρξουν κι άλλες κινητοποιήσεις για το όνομα των Σκοπίων εκ μέρους ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ;
Χ.Π.: Μα και φυσικά, όπως ο Αρχηγός μας, οι βουλευτές και τα στελέχη του Κινήματος βρεθήκαμε χθες έξω από το Υπουργείο Εξωτερικών για να διαδηλώσουμε υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας μας, θα βρεθούμε στις επάλξεις παντού και πάντα και με οποιοδήποτε πολιτικό ή φυσικό κόστος. Κραυγάζω μέσα από την ψυχή μου το σύνθημα, το θέσφατο: «Η Μακεδονία είναι ελληνική», όσο για την κυβέρνηση και τις υπόλοιπες δυνάμεις του μνημονιακού τόξου, διατηρώ επιφυλάξεις.