Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

Η Πάτρα υποδέχθηκε την Αγία Ζώνη

Την Αγία και Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, υποδέχθηκε σήμερα, Παρασκευή 4 Νοεμβρίου η πόλη της Πάτρας.
Την Αγία Ζώνη μετέφερε στην Πάτρα ο Καθηγούμενος της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ, συνοδευόμενος από πατέρες της Αδελφότητας της Μονής.




Στη συνέχεια την Αγία Ζώνη παρέλαβε από τον Γέροντα Εφραίμ επί της οδού Αγίου Ανδρέου ο Σεβ. Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο οποίος και την μετέφερε με πομπή στον περικαλή Ναό του Αγίου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου.

Τιμές απέδωσε η φιλαρμονική του Δήμου Πατρέων, οι μπάντες του στρατού και της αεροπορίας, καθώς και της 116 πτέρυγας Μάχης Αράξου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα προπύλαια του Ιερού Ναού ο Σεβ. Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος με την Αγία Ζώνη στα χέρια, οι Ιεράρχες, κλήρος και λαός έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο της πατρίδος μας.

Επίσης από πολύ νωρίς εκατοντάδες πιστοί πλημμύρισαν τον Ναό του Αγίου Ανδρέα και τους δρόμους της Πάτρας, οι οποίοι έσπευσαν να προσκυνήσουν την Αγία Ζώνη από την Μονή Βατοπαιδίου.

Ο Μητροπολίτης Πατρών τοποθέτησε την Αγία Ζώνη σε ειδικό προσκυνητάρι στο μέσω του Ναού, και στη συνέχεια προεξήρχε της πανηγυρικής Δοξολογίας.