Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ


Η Επιτροπή της Βουλής που ασχολείται με θέματα απόδημου Ελληνισμού, συνεδρίασε για την προώθηση της παγκόσμιας ημέρας Ελληνικής Γλώσσας.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς τοποθετήθηκε σχετικά στην επιτροπή και μεταξύ άλλων είπε:


ι) "είμαστε επιφυλακτικοί για όλες αυτές τις ημέρες εορτασμού διαφόρων θεμάτων, σήμερα αν δεν απατώμαι είναι ημέρα του καταναλαωτή, όμως δεν θα είμασταν Εθνικιστές αν φέρναμε αντίρρηση στην πιθανή καθιέρωση Παγκόσμιας Ημέρας για την γλώσσα μας"
ιι) "τα Ελληνικά και ειδικά η Αρχαία Ελληνική θα πρέπει να μαθαίνεται από μικρή ηλικία καθώς είναι μια άρτια γλώσσα που μπορεί να βοηθήσει στον σχηματισμό της προσωπικότητας του ατόμου"
ιιι) "αν δεν υπήρχε Ελλάδα δεν θα υπήρχε και Ευρώπη"

Επίσης ο Κοινοβουλευτκός Εκπρόσωπος της Χ.Α. αναφέρθηκε αυστηρά στην απουσία του Υπουργού κ. Γαβρόγλου, τονίζοντας ότι συστηματικά αποφεύγει να απαντήσει σε επίκαιρες ερωτήσεις που του έχει θέσει σχετικά με το Τάμα του Έθνους. Στον Προεδρεύοντα της επιτροπής που προσπάθησε να δικαιολογήσει τον Υπουργό ο κ. Παππάς απάντησε αποστομοτικά: "Κι αυτή τη στιγμή είναι έξω από την πόρτα. Γιατί δεν μπαίνει μέσα; Τι φόρτο εργασίας έχει τώρα;"


To Ταμπούρι συμφωνεί βεβαίως ως προς τον σκεπτικισμό των "Παγκοσμίων Ημερών" μια που εξισώνονται θέματα όπως π.χ. το ιερό πρόσωπο της Μητέρας, με την Ημέρα Μπριζόλας ή του Οργασμού.
Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Ελληνική Γλώσσα είναι ήδη Παγκόσμια. Την έχουν καταστήσει Παγκόσμια, οι επιστήμες, τέχνες και τα κοινωνικά επιτεύγματα του Ελληνισμού δια μέσου των αιώνων.

.