Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

ΚΡΑΤΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΘΝΟΥΣ


Προ ολίγου καιρού το «ελλαδικό» κράτος δια των ελληνόφωνων εκπροσώπων που στελεχώνουν τους θεσμούς του θα γιορτάσει για μια ακόμη φορά την ημέρα της εθνικής ανεξαρτησίας των Ελλήνων.

Είναι προφανές φυσικά ότι οι λέξεις στο γλωσσικό κώδικα που έχουν καθιερώσει οι ελληνόφωνοι που κυβερνούν αυτόν τόπο, έχουν προ πολλού χάσει τις πρωταρχικές τους έννοιες. Η σχέση σημαινόντων και σημαινομένων για τους επαγγελματίες της πολιτικής, έχει αλλοιωθεί ριζικά και δυστυχώς όχι μόνο στο γλωσσικό πεδίο.

Για τους εθνομηδενιστές του «συνταγματικού τόξου» το εννοιολογικό περιεχόμενο που νοηματοδοτούν οι λέξεις ανεξαρτησία και ελευθερία, οριοθετείται από την ύπαρξη ανεμπόδιστης καταναλωτικής ευχέρειας από τη μια πλευρά και την χωρίς όρια και ενοχές σεξουαλικής (έκφυλης) «απελευθέρωσης» από την άλλη. Πράγματα εντελώς έξω από το ήθος και τη λογική των αγωνιστών του ’21, έξω και πέρα από τους ιστορικούς εθισμούς των Ελλήνων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ




Το "ΤΑΜΠΟΥΡΙ" στηρίζει εμπράκτως την ελευθερία έκφρασης και αναμεταδίδει τις αναρτήσεις της Τ.Ο.Αμπελοκήπων του "Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή" τα οποία τόσο αντιδημοκρατικά έχει αποκλείσει το Facebook, χωρίς κανένα λόγο, αφού δεν είναι ούτε προσβλητικά ούτε υβριστικά.