Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

Γ.ΛΙΝΑΡΔΗΣ: ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΣ Η ΕΚΦΡΑΣΗ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ;


     Ο αντισημιτισμός είναι, ιδιαίτερα μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, μια ετικέτα που χρησιμοποιείται για να εκφοβίσει τον κόσμο στην αποδοχή εγκλημάτων πολέμου, ρατσισμού, καταπίεσης και μαζικής δολοφονίας. Δηλαδή ακριβώς αυτά τα φρικιαστικά εγκλήματα που διαπράττει το ισραηλινό κράτος εναντίον των Παλαιστινίων. Και επειδή το Ισραήλ από την ίδρυση του το 1948 ανελλιπώς συνεχίζει να σφαγιάζει Παλαιστινίους θα πρέπει τα πράγματα να τεθούν επί τάπητος.
      Είναι προφανές ότι η ισραηλινή προπαγάνδα και τα δυτικά μέσα ενημέρωσης προσπαθούν να παρουσιάσουν τους Παλαιστινίους ως πλάσματα τρελά και κακά τα οποία ρίχνουν τα σώματα τους στο χαλάζι από σφαίρες των Ισραηλινών για να έχουν την εξαιρετικά απομακρυσμένη πιθανότητα να βλάψουν χωρίς λόγο κάποιον Εβραίο έποικο που έχει καταλάβει παλαιστινιακή γη. 
       Το να υποστηρίζει όμως κάποιος ότι ο εβραϊκός λαός έχει περισσότερα δικαιώματα στην περιοχή της Παλαιστίνης από τους αυτόχθονες που ζούσαν εκεί, εξ αιτίας κάποιου παρωχημένου θρησκευτικού κειμένου δεν αποτελεί επιχείρημα. Ναι μεν η θρησκευτική ελευθερία είναι σεβαστή, αλλά οι θρησκευτικές πεποιθήσεις δεν νομιμοποιούν τα εγκλήματα κατά άλλων ανθρώπων. 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...