Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ




Στην εγκαθίδρυση παγκόσμιας δικτατορίας που επιχειρεί να επιβάλλει η Νέα Τάξη Πραγμάτων (ΝΤΠ ), ο αθλητισμός είναι ένα από τα πιο δυνατά της «χαρτιά».

Είναι μια δραστηριότητα που συγκεντρώνει τέτοια χαρακτηριστικά και παρέχει τόσες δυνατότητες, ώστε να έχει επιλεγεί σαν ένα από τα κύρια εργαλεία, μέσω των οποίων οι αδηφάγοι «έμποροι των εθνών»  προσπαθούν να επιβάλλουν την κυριαρχία τους, δηλαδή την ΝΤΠ.

Δραστηριότητα που επειδή ενδιαφέρει την πλειοψηφία των ανθρώπων παγκοσμίως, συσπειρώνοντας και φανατίζοντας μεγάλες μάζες πληθυσμού, μπορεί να λειτουργήσει σαν ένας «Δούρειος Ίππος». Σαν ένα όχημα που διαπερνά «αθόρυβα» τα σύνορα των χωρών, μεταφέροντας κοινά πρότυπα και ιδέες σε όλα τα μήκη και πλάτη, υποβοηθώντας την πολιτισμική ομογενοποίηση  όλου του κόσμου με τα «ιδανικά» της ΝΤΠ, αποφέροντας ταυτόχρονα υπερκέρδη. 

Και φυσικά δεν θα μπορούσε να βρεθεί αποτελεσματικότερο όργανο για την αρμολόγηση κατάλληλων θεσμικών μηχανισμών συγκεντρωτικού ελέγχου των αθλητικών δραστηριοτήτων σε πλανητικό επίπεδο, από τον ίδιο τον ΟΗΕ. Τον οργανισμό που ενώ ξεκίνησε έχοντας σαν όραμα τη δικαιότερη οργάνωση της διεθνούς κοινωνίας και την ομαλή ρύθμιση των διακρατικών σχέσεων, κατέληξε να είναι σήμερα το θεσμικό πρόπλασμα της παγκόσμιας διακυβέρνησης, που προωθεί η δικτατορία του χρήματος.