Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

ΝΕΟΤΑΞΙΚΟΣ "ΑΚΤΙΒΙΣΜΟΣ"


        Η πιο κοινότυπη επωδός όλων σχεδόν των κοινοβουλευτικών και εξωκοινοβουλευτικών «ανθρωπιστών» στην Ελλάδα σήμερα, είναι ότι: «δεν υπάρχουν λαθραίοι άνθρωποι». Επομένως, ο όρος «λαθρομετανάστης» σύμφωνα με την άποψη του ποικιλώνυμου αυτού συρφετού των «ανθρωπιστών», είναι απορριπτέος γιατί υποτίθεται ότι παραπέμπει σε ρατσιστικές διακρίσεις.

 

            Αγνοεί φυσικά αυτός ο ισχυρισμός – σοφιστεία, ότι  το πρώτο συνθετικό της λέξης λαθρομετανάστης, δηλαδή το «λαθρο», δεν χαρακτηρίζει την ανθρώπινη υπόσταση των μεταναστών, αλλά το είδος της παράνομης ενέργειας που έχουν διαπράξει εισερχόμενοι χωρίς άδεια σε μια ξένη για αυτούς επικράτεια. Και ασφαλώς αυτή η άγνοια δεν είναι πραγματική, αλλά ένας σκόπιμος εκ του πονηρού εξωραϊσμός και απενοχοποίηση μιας παράνομης πράξης, ανθρώπων που δεν προέρχονται από εμπόλεμες ζώνες και η παράνομη διέλευση των συνόρων που διέπραξαν δεν έγινε στην προσπάθειά τους να αποφύγουν κάποιους κινδύνους για την ασφάλειά τους.

 

Που βρίσκουν άραγε 5.000 $ έκαστος, μόνο για το πέρασμα από τη Μικρά Ασία σε ελληνικό έδαφος, άνθρωποι που στις χώρες καταγωγής τους ζούνε με ένα δολάριο την ημέρα; Τι όφελος έχει αυτός που χρηματοδοτεί αυτό το πρόγραμμα μεταφοράς πληθυσμών και ποιος είναι αυτός που έχει τέτοιες οικονομικές δυνατότητες;